BABECZKI NA CZERWONYM BISZKOPCIE

BABECZKI

Te czerwone aksamitne babeczki są miękkie, lekkie, wilgotne i zwieńczone łatwym lukrem z serka śmietankowego. Idealny na każdą okazję!

Jednym z najbardziej pożądanych przepisów, jakie jadłem w ciągu ostatnich kilku miesięcy, były babeczki z czerwonego aksamitu. Uwielbiam czerwony aksamit, ale ma tak wyjątkowy smak i może być trochę trudny do uzyskania we właściwy sposób.

Spędziłem trochę czasu testując różne warianty tych babeczek, od zwykłego masła po zwykły olej, a także kombinację tych dwóch. Myślę, że można bezpiecznie powiedzieć, że więcej babeczek przeszło przez moją kuchnię, niż mi się wydaje, ale w końcu znalazłem idealny przepis.

Te babeczki są maślane, wilgotne, miękkie i smakują jak klasyczne babeczki z czerwonego aksamitu. Te babeczki posypałem prostym lukrem z serem śmietankowym, ale zamieściłem kilka notatek na temat kilku innych opcji, które możesz wypróbować!BABECZKI1

JAK ZROBIĆ BABECZKI Z CZERWONEGO AKSAMITU

Zaczniesz od zebrania razem suchych składników:

Mąka do ciasta : Mąka do ciasta ma niższą zawartość białka niż mąka uniwersalna, co pomaga stworzyć lżejsze i bardziej miękkie ciasto. Jeśli nie masz pod ręką mąki z ciasta, w przepisie umieściłem notatkę, jak zrobić własną. Uważam, że faktyczna mąka do ciasta najlepiej nadaje się do stworzenia miękkiego babeczki, moją ulubioną marką jest Pillsbury Softasilk.

Proszek kakaowy: w tym przepisie wykorzystasz tylko 2 łyżki niesłodzonego naturalnego proszku kakaowego. Zapewnia odrobinę czekoladowego smaku, ale nie jest zbyt przytłaczający.

Soda oczyszczona + sól: Aby pomóc babeczkom powstać i dla smaku!

Następnie wymieszasz mokre składniki:

Masło + cukier: W tym przepisie używam niesolonego masła i cukru pudru. Ważne jest, aby razem kremować masło i cukier przez 4-5 minut. Pozwoli to włączyć więcej powietrza do ciasta i stworzyć lżejszą babeczkę.

Jajko + ekstrakt waniliowy: użyjesz jednego dużego jajka i łyżeczki czystej wanilii. Jajko o temperaturze pokojowej jest najlepsze, więc pamiętaj o wcześniejszym przygotowaniu z innymi składnikami.

Destylowany Biały Ocet + Barwienie Czerwonej Żywności: Mały ocet pomaga babeczkom unieść się i uwydatnia kolor czerwonych babeczek. Do tych babeczek użyłem płynnego barwnika spożywczego.

Oil: Czekaj, co ?! Przekonałem się, że babeczki zrobione z samego masła były zbyt suche, a babeczki zrobione z samego oleju były trochę mdłe. Rozwiązanie? Użyłem kombinacji masła i oleju, aby nadać babeczkom maślany smak i utrzymać je wilgotne (tak jak moje ciasto z cytrynowo-jagodowym sosem !).
Maślanka: najlepiej jest ustawić maślankę przed czasem, aby osiągnąć temperaturę pokojową.

Zamiast mieszać całą maślankę bezpośrednio z resztą mokrych składników, naprzemiennie mieszasz ją z suchymi składnikami.

Po wymieszaniu ciasta na babeczki podzielimy je równomiernie na 16 wkładek do babeczek w miskach muffinowych i upieczemy. Upewnij się, że nie przepełnisz wkładek do ciastek, w przeciwnym razie babeczki się przepełnią. Wypełniam wkładki tylko w połowie, nie będzie to wiele, ale ciasto w piekarniku unosi się dość mocno.

Do tego przepisu użyłem domowej roboty lukru z twarogiem, ponieważ idealnie komponuje się z czerwonym aksamitem. Jeśli szukasz innego rodzaju lukru, mój domowy kremowy krem waniliowy, a nawet krem czekoladowy byłby pyszny również na tych babeczkach.

Do lukier użyłem końcówki do szprycowania Wilton 1M. Uwielbiam tę końcówkę do szprycowania i używam jej przez cały czas. Możesz go użyć do oszronienia wysokiego wiru (jak na tych zdjęciach) lub wykonać prosty wzór róży. Mam tutaj pełny samouczek, jak mrozić babeczki , super łatwe!

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PIECZENIA BABECZEK Z CZERWONEGO AKSAMITU

Podczas pomiaru mąki do ciasta unikaj zgarniania jej z pojemnika za pomocą miarki. Zamiast tego wymieszaj mąkę, włóż łyżkę do miarki i wypoziomuj grzbietem noża.

Po zebraniu razem suchych składników proponuję przesiać je. Zapewni to, że w twoich babeczkach nie będzie grudek proszku kakaowego.

Wypełnij wkładki do ciastek tylko w połowie. Nie będzie to wiele, ale ciasto będzie się nieco podnosić, gdy babeczki piec w piekarniku.

Dzięki temu przepisowi powinieneś być w stanie zdobyć około 16-17 babeczek. Możesz zwinąć jedną z dodatkowych babeczek i posypać ją lukrem, aby uzyskać dodatkową dekorację!